Pietruszkowa pasta z cieciorki (fit)



Cieciorka jest bardzo wdzięcznym materiałem twórczym, zwłaszcza jeśli chodzi o pasty na chleb. Chciałam ją trochę odchudzić i zrezygnować z dodawania pasty tahini- chyba się udało, konsystencja jest bardzo przyjemna, nawet jeśli nie zmiksujemy jej na jednolita masę. Dodatek natki pietruszki zdecydowanie ożywia jej smak, ale jeśli nie lubicie pietruszki możecie dodać dowolną zieleninę.

Składniki:

1 puszka cieciorki (bez zalewy)
2 łyżki zalewy z puszki
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 pęczki natki pietruszki
1 ugotowany ziemniak
sól
pieprz

Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na w miarę gładką masę.
Przechowujemy w lodówce z zamkniętym pojemniku.

Smacznego :-)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Ada w kuchni , Blogger