Roladki z tortilli


Bardzo prosto, fajna przekąska, w sam raz jako urozmaicenie letnich spotkań przy grillu lub przy stole. Do środka możecie włożyć co Wam się podoba lub co macie pod ręką. Dobrze jednak aby znalazło się tam coś mokrego typu biały serek lub jakiś sos.
Moje roladki zrobiłam w wersji z łososiem i szynką.

Składniki:

6 tortilli
4 opakowania serka śmietankowego (po 200g)
1 mały słoik chrzanu
główka sałaty lodowej
150 g wędzonego łososia
150 g szynki lub innej wędliny
trochę rukoli

Wykonanie:
Każdy placek tortilli smarujemy serkiem śmietankowym a po środku nakładamy pasek chrzanu.


Na to wykładamy poszatkowaną sałatę i trochę rukoli oraz łososia lub szynkę (pocięte w paski)


Całość zwijamy ostrożnie


Tak postępujemy z każdym plackiem.
Następnie powstałe rulony kroimy pod skosem na mniejsze kawałki.

Jest to też fajny pomysł na kanapkę do pracy- wtedy nie kroimy na mniejsze kawałki tylko zawijamy w folię aluminiową i zjadamy jak najdzie nas apetyt.
Smacznego :-)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Ada w kuchni , Blogger