Czerwone curry z warzywami
Mogłabym to jeść codziennie, naprawdę. Aksamitna konsystencja, mocno pikantny smak przełamany slodycza mleka kokosowego i chrupkość warzyw- czego chcieć więcej? Oczywiście pastę curry można zrobić samemu, ale ostatnio trafiłam na dobry produkt gotowy więc nawet nie zawracam sobie głowy niepotrzebna robotą.
Składniki:
(Dla 2 osob)
1 cebula
2 zabki czosnku
1 papryka
1 pomidor
1 mała cukinia
5 pieczarek
200ml mleka kokosowego
100 ml wody
1 łyżeczka cukru
Olej do smażenia
Wykonanie:
Warzywa kroimy w równe kawałki.
Cebule kroimy w piórka a czosnek zgniatamy.
W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i cebulę, smazymy mieszając.
Następnie dorzucamy reszte warzyw i smażymy ok.minuty.
Dodajemy pastę curry, cukier, mleko i wode i gotujemy jeszcze minute.
Podajemy z ryżem.
Prawda, że prosto?
Smacznego 😀
Składniki:
(Dla 2 osob)
1 cebula
2 zabki czosnku
1 papryka
1 pomidor
1 mała cukinia
5 pieczarek
200ml mleka kokosowego
100 ml wody
1 łyżeczka cukru
Olej do smażenia
Wykonanie:
Warzywa kroimy w równe kawałki.
Cebule kroimy w piórka a czosnek zgniatamy.
W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i cebulę, smazymy mieszając.
Następnie dorzucamy reszte warzyw i smażymy ok.minuty.
Dodajemy pastę curry, cukier, mleko i wode i gotujemy jeszcze minute.
Podajemy z ryżem.
Prawda, że prosto?
Smacznego 😀
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz