Lody Piña Colada



Lody piña colada...to brzmi pysznie, prawda? A jeszcze lepiej smakuje. To kolejna propozycja lodów wegańskich na bazie mleka kokosowego. Ważne jest aby było to mleko z co najmniej 80% zawartością koksa. Będziemy potrzebować białej, gęstej części. Poza tym potrzebny będzie biały rum i ananas-najlepiej świeży. A więc do dzieła!!

Składniki:

300 g obranego i pokrojonego ananasa
400 ml mleka kokosowego
40 ml białego rumu

Wykonanie:

Mleko kokosowe schładzamy w lodówce przynajmniej przez 2 godziny. Ananasa rozdrabniamy w blenderze. Dodajemy rum i gęstą część mleka (bez wody). Miksujemy wszystko razem. Następnie schładzamy powstałą mieszankę w lodówce przez minimum 6 godzin. Następnie przelewamy wszystko do maszyny do lodów i postępujemy według instrukcji obsługi.
Smacznego :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Ada w kuchni , Blogger