Zapiekanka rybno-grzybowa



Dziś będzie kaloryczne wspomnieni: ciasto francuskie, smażone grzyby, mozzarella...no i rybka rzecz jasna. Tak naprawdę w ciasto francuskie można zwinąć prawie wszystko wieć potraktujcie ten przepis jako punkt wyjścia dla własnych pomysłów.

Składniki:
1 płat ciasta francuskiego
500 g pieczarek
50 g orzechów włoskich
500 g białej dowolnych filetów
1 mozzarella
sól
pieprz
1/2 gałki muszkatołowej
olej do smażenia
1 rozmącone jajko
suszony tymianek

Wykonanie:

Pieczarki myjemy, kroimy i podsmażamy na patelni. Pod koniec dodajemy orzechy, sól, pieprz i startą gałkę.
Rozwijamy ciasto, wykładamy na nie pieczarki, na to rybę (którą solimy i pieprzymy) oraz pokrojoną w plastry mozzarellę

Zwijamy wszystko w rulon zawijając boli pod spód, smarujemy jajkiem i obsypujemy solą  tymiankiem



Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 minut- aż się upiecze na złoty kolor.
Odstawiamy na chwilę do przestudzenia po czym kroimy ostrym nożem.
Smacznego :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Ada w kuchni , Blogger