tag:blogger.com,1999:blog-542154400070686928.post2104827927566349225..comments2023-08-12T13:25:56.559+02:00Comments on Ada w kuchni: Domowa kapusta kiszonaAda w kuchnihttp://www.blogger.com/profile/10715732905901338435noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-542154400070686928.post-56528345977201197192016-11-09T18:20:52.772+01:002016-11-09T18:20:52.772+01:00Niestety, kapusta ze sklepu nie umywa się do tej z...Niestety, kapusta ze sklepu nie umywa się do tej zrobionej samodzielnie. Sztucznie zakwaszana octem nie jest równie zdrowa jak ta domowa, ukiszona w procesie naturalnej fermentacji. Naczynia kamionkowe nadają się do tego idealnie, są odporne na działanie kwasów, bardzo wytrzymałe i w pełni naturalne. U nas, oprócz soli, do kapusty dodaje się też liść laurowy, ziele angielskie i kminek. Robimy też wersję z marchewkę, selerem i papryką czerwoną, wychodzi gotowa surówka do obiadu :) Domowa kuchniahttp://www.malinowynos.pl/articlenoreply@blogger.com